
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 kuřecí prsa
- 2 rajčata nakrájená na plátky
- 1 mozzarella v nálevu – nakrájíme na plátky
- čerstvá bazalka
- sůl
- pepř
- sušený česnek (nebo čerstvý) – kdo nemá rád česnek, vynechá
- olivový olej
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme.
-
Do každého prsa uděláme cca 6 zářezů – maso neprořízneme až dolů.
Vytvořené „kapsičky“ ochutíme solí, pepřem a česnekem. -
Do každého zářezu vložíme plátek rajčete, plátek mozzarelly a lístek čerstvé bazalky.
-
Vložíme do pekáčku a pokapeme olivovým olejem. Ničím nepodléváme – sýr, olej a šťáva z rajčat vytvoří velmi chutnou omáčku.
-
Pečeme asi 30 minut na 185°C.
Poznámka od kuchařky
Je to výborné, rychlé jídlo, podávala jsem s pečenými brambory s tymiánem a rozmarýnem.
Inspirace – YouTube.
Kuchařka: Lenunka