Kuřecí prsa „Caprese“

100
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 kuřecí prsa
2 rajčata nakrájená na plátky
1 mozzarella v nálevu – nakrájíme na plátky
čerstvá bazalka
sůl
pepř
sušený česnek (nebo čerstvý) – kdo nemá rád česnek, vynechá
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme.

  2. Do každého prsa uděláme cca 6 zářezů – maso neprořízneme až dolů.
    Vytvořené „kapsičky“ ochutíme solí, pepřem a česnekem.

  3. Do každého zářezu vložíme plátek rajčete, plátek mozzarelly a lístek čerstvé bazalky.

  4. Vložíme do pekáčku a pokapeme olivovým olejem. Ničím nepodléváme – sýr, olej a šťáva z rajčat vytvoří velmi chutnou omáčku.

  5. Pečeme asi 30 minut na 185°C.

Poznámka od kuchařky

Je to výborné, rychlé jídlo, podávala jsem s pečenými brambory s tymiánem a rozmarýnem.

Inspirace – YouTube.