
- reklama -
Suroviny
- 600 g různých hub (měla jsem hlívu, bedly a suchohřiby)
- 2 libové klobásky
- 2 větší cibule
- 2-3 stroužky česneku
- 2 lžíce mleté papriky
- plná lžíce hladké mouky
- 500 ml vývaru z kostí
- 2 lžíce sádla
- 1 lžíce rajského protlaku
- kmín
- majoránka
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli a česnek nakrájíme na drobno. Rozehřejeme sádlo a cibuli orestujeme dozlatova.
-
Přidáme nakrájenou klobásu, protlak, krátce opečeme a kromě bedel vsypeme všechny houby. Vmícháme česnek, papriku a kmín.
-
Zaprášíme moukou, zamícháme a vlijeme vývar. Přivedeme k mírnému varu a povaříme asi 20 minut. V polovině vaření přidáme odložené bedly.
-
Občas promícháme a ke konci dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Podáváme s knedlíkem nebo chlebem.
Kuchařka: mika59