
- reklama -
Suroviny
- 1 hrnek mléka
- 42 g droždí
- 2 KL cukru
- 1 KL soli
- 2 PL oleje
- 100 ml delikátní majonézy
- 500 g hladké mouky
- Na potření :
- 1 vejce
- Na posypání :
- hrubá sůl
- kmín
- mák
- sezamové semínko
Postup přípravy receptu
-
Vypracujeme těsto a necháme ho kynout přibližně 30 minut.
-
Poté upleteme housky neboli pletýnky a necháme je ještě kynout na plechu zhruba 5-10 minut.
-
Potřeme je vejcem a posypeme je solí, kmínem, mákem či sezamovým semínkem.
-
Housky pečeme při teplotě 180°C asi 15 minut.
Poznámka od kuchařky
Už jiné nepeču než tyto.
Dobrou chuť 😉
Kuchařka: MiskaM