Suroviny
4 porce
- 5 červených kapií
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 středně velké brambory
- 1 středně velká mrkev
- 1 silnější plátek celeru
- 1 silnější plátek másla
- 1 lžíce nasekaných petrželových lístků
- voda
- sůl
- mletý pepř
- Dále budeme potřebovat:
- 3 starší rohlíky
- 3 lžíce oleje
- 1 lžíce granulovaného česneku
Postup přípravy receptu
-
Rohlíky nakrájíme na kostičky a na rozehřátém oleji s granulovaným česnekem je osmažíme do zlatavé barvy.
-
Všechnu zeleninu očistíme.
Půl papriky nakrájíme na drobné kostičky a odložíme na závěrečné posypání polévky.
Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na tenké plátky a zbytek zeleniny na větší kousky. -
Do hrnce na rozehřáté máslo dáme na 2 minuty restovat cibuli a česnek. Přidáme ostatní zeleninu, zalijeme ¾ litrem horké vody, osolíme a slabým varem vaříme 20 minut.
-
Poté vše rozmixujeme ponorným mixérem a naředíme převařenou horkou vodou na námi požadovanou hustotu.
Podle potřeby dochutíme solí a pepřem. -
Na talíři posypeme petrželkou, odloženou nakrájenou paprikou a osmaženými krutonky.
Poznámka od kuchařky
A tak nějak to dopadne, když není nálada na pečení plněných paprik 😀