
- reklama -
Suroviny
- hovězí maso (kližka, ořez)
- sádlo
- cibule
- sůl
- mletý pepř
- špetka drceného kmínu
Postup přípravy receptu
-
Maso očistíme a nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nadrobno.
V kastrolu na sádle cibuli osmahneme, na ní pak i maso. Osolíme, přidáme koření, podlijeme vodou a dusíme téměř doměkka. -
Podušenou směs nalijeme do sklenic asi do 2/3-3/4, zavřeme víčky s červenou gumičkou (ještě stále se dají koupit) a při teplotě 100°C zavařujeme 60 minut.
Druhý den sterilaci opakujeme. Vychladlé sklenice pak uložíme v chladu.
Poznámka od kuchařky
Dušené hovězí jsem začala zavařovat kdysi dávno, kdy jsme ho od soukromníka koupili víc a nevešlo se do mrazáku. Dělávám ho častěji bez cibule, jen maso, voda, sádlo a koření se solí. Použití široké – na jakékoliv dušené se šťávou i na rychlý guláš.
Kuchařka: cathleen