
- reklama -
Suroviny
12 porcí
- 2 větší jablka
- hrst brusinek (rybízu)
- hrst ostružin nebo malin
- 50 g másla
- 110 g cukru
- Těsto:
- 80 g másla
- 110 g cukru
- 500 g bílého jogurtu
- stejný kelímek polohrubé mouky
- 2 vejce
- vanilkový cukr
- skořicový cukr
- lžička prášku do pečiva
Postup přípravy receptu
-
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky, naklademe do formy na pečící papír a
posypeme další ovocem dle chuti (rybíz, brusinky, maliny, ostružiny). -
Na pánvi rozpustíme 50 g másla a v něm 110 g cukru, až začne hnědnout karamel – pozor nespálit. Tuto hmotu nalijeme na ovoce do formy a vložíme do trouby 170 °C na 15 minut.
-
Mezitím smícháme jogurt, 80 g rozpuštěného másla, 2 vejce, mouku, 110 g cukru a prášek do pečiva.
Rozpečené ovoce vyjmeme z trouby, posypeme skořicovým cukrem a zalijeme smíchaným těstem. -
Pečeme v troubě na 180 °C cca 30-35 minut.
Po mírném vychladnutí vyklopíme koláč na talíř (pozor, s okrajem, je v něm hodně šťávy z ovoce).
Kuchař: Kaill