Perníkové muffiny s kandovaným ovocem a citronovou polevou

58
- reklama -

Suroviny
24 porcí

2 hrnky hladké mouky
1 hrnek krystalového cukru
1 prášek do perníku
1 lžíce kakaa
1/4 hrnku oleje
2 lžíce medu
100 g kandovaného ovoce (celá vanička)
mléko dle potřeby
Citronová poleva :
2 citrony
moučkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme s cukrem, práškem do perníku a kakaem.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme olej, med, kandované ovoce a tolik mléka, abychom získali řidší těsto.

  3. Těsto nalijeme do formiček, buď do papírových nebo silikonových.

  4. Pečeme ve středně vyhřáté troubě zhruba na 170°C.

  5. Po vychladnutí perník polijeme citronovou polevou.