- reklama -
Suroviny
24 porcí
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek krystalového cukru
- 1 prášek do perníku
- 1 lžíce kakaa
- 1/4 hrnku oleje
- 2 lžíce medu
- 100 g kandovaného ovoce (celá vanička)
- mléko dle potřeby
- Citronová poleva :
- 2 citrony
- moučkový cukr
Postup přípravy receptu
-
Mouku smícháme s cukrem, práškem do perníku a kakaem.
-
Přidáme olej, med, kandované ovoce a tolik mléka, abychom získali řidší těsto.
-
Těsto nalijeme do formiček, buď do papírových nebo silikonových.
-
Pečeme ve středně vyhřáté troubě zhruba na 170°C.
-
Po vychladnutí perník polijeme citronovou polevou.
Kuchařka: MiskaM