- reklama -
Suroviny
cca 100 ks
- Těsto:
- 320 g hladké mouky
- 280 g Hery
- 2 PL vody
- 2 PL octa
- 2 žloutky
- špetka soli
- Dokončení:
- rybízová marmeláda
- čokoládová poleva
Postup přípravy receptu
-
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu 2 hodiny odpočinout.
-
Přes nástavec masového mlýnku děláme proužky, které nakrájíme na tyčinky dlouhé cca 3 cm.
Dáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C. -
Tyčinky slepujeme marmeládou a namáčíme do čokoládové polevy.
Poznámka od kuchařky
PL = polévková lžíce
Těsto můžeme i vyválet a rádýlkem nakrájet tyčinky.
Cukroví je málo sladké.
Zdroj: Helenčino pečení – Zámecké cukroví
Kuchařka: Irule