Polévka z kyšky

465
- reklama -

Suroviny

400 ml kyšky
1 větší cibule
3-4 brambory
lžíce másla
1/2 lžičky kurkumy
2 lžíce hladké mouky
1 vejce
vývar nebo voda
trochu mléka nebo smetany
kmín
sůl
cukr
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Přidáme kurkumu, zamícháme a zalijeme vývarem přibližně 1 cm nad brambory, které přidáme nakrájené na kostky. Osolíme, přidáme kmín a vaříme do poloměkka.


    Zobrazit celý recept

  2. V mléce nebo smetaně rozmícháme mouku a vlijeme k bramborám. Asi po10 minutách přilijeme kyšku, necháme povařit pár minut a vlijeme rozšlehané vejce.

  3. Už vaříme jen chvilku, dochutíme cukrem, případně solí. Podle chuti můžeme zjemnit kouskem másla nebo lžíci zakysané smetany. Na talíři posypeme nakrájenou pažitkou.