- reklama -
Suroviny
- 4 jablka
- třtinový cukr
- celá skořice
- 5 hřebíčků
- 3 vrchovaté lžíce dětské krupičky
- —–
- med
- ořechy
Postup přípravy receptu
-
Oloupaná a pokrájená jablka spolu se skořicí a hřebíčkem povaříme (rozvaříme) v asi půllitru vody a přiměřeně osladíme. Potom je vidličkou nebo šťouchadlem na brambory rozmačkáme, skořici a hřebíček vyndáme.
-
Do trochu zchladlých jablek vmícháme dětskou krupičku, přivedeme opět k varu a uvaříme hustou jablečnou kaši.
Tu nalijeme do vypláchnutých misek a necháme v chladu ztuhnout. -
Podávat můžeme s ovocem, se smetanou – já dala med a ořechy.
Kuchařka: hosta