
- reklama -
Suroviny
pro 3-6 osoby – cca 30 ks
- 300 g tvrdého sýra (cihla, gouda apod.)
- 300 g točeného salámu (gothaj nebo párky)
- 3-4 vejce
- strouhanka
- petrželka (nebo cibule)
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Uzeninu a sýr nastrouháme na struhadle nahrubo – tak, aby suroviny byly cca 1:1 (množství dle počtu strávníků). Přidáme 3-4 celá vejce – opět dle množství směsi a nadrobno nakrájenou petrželku (cibuli). Směs promícháme a trošku zaprášíme strouhankou.
-
Nakonec v ruce děláme karbanátky, které pak celé obalíme ve strouhance. Karbanátky se už nemusí nikterak dochucovat – nepřidávám sůl, ani pepř.
-
Smažíme je klasicky na pánvi na oleji. Jako příloha se hodí nejvíce bramborová kaše, nebo brambory.
Kuchařka: Swinga