
- reklama -
Suroviny
- 1 květák
- 3-4 brambory
- 5-6 vajec
- 150 g anglické slaniny
- 1 cibule
- lžička másla
- pažitka
- sůl
- bílý pepř
- hoblinky parmazánu (nemusí být)
Postup přípravy receptu
-
Květák rozebereme na růžičky a brambory nakrájíme na kostky. Obojí na přibližně velké kousky uvaříme ve slané vodě do měkka, ale nerozvařit.
-
Mezitím nakrájíme slaninu a cibuli na kousky. Slaninu s máslem opečeme a přidáme cibuli. Necháme zesklovatět a přidáme brambory s květákem.
-
Vejce rozšleháme se špetkou soli a pepře. Můžeme přidat lžíci smetany a vlijeme k bramborám s květákem. Vše smícháme a necháme vejce srazit.
-
Nakonec přidáme nakrájenou pažitku a na talíři nazdobíme hoblinkami parmazánu. Podávat můžeme se sterilovanými okurkami.
Kuchařka: mika59









