Pečená krůtí křídla a kuřecí stehna v marinádě s chorizo klobáskou

229
- reklama -

Suroviny

2 velká kuřecí stehna
2 krůtí křídla
sůl
kmín
1 zakysaná smetana (nebo sáčková Majolka®, tatarská omáčka)
1 cibule
1/2 PL hořčice
180 g pokrájené chorizo klobásy
vývar
nadrcená petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna a krůtí křídla omyjeme, osušíme, osolíme a dáme do připravené marinády přes noc.
    Marinádu připravíme smícháním zakysané smetany nebo tatarské omáčky (majolky), pokrájené cibule, hořčice a petrželky.

  2. Druhý den vložíme stehna a křídla do pekáčku. Posypeme kmínem. Do pekáčku přidáme na malinké kostičky pokrájenou chorizo klobásu. Malinko zalijeme vývarem a pečeme v rozehřáté troubě na 170 stupňů dozlatova.

  3. Podléváme výpekem. Na konci pečení přepneme troubu na program „gril“ a pečeme ještě cca 8 minut pod grilem do zlatavé kůrky. Podáváme s bramborovou kaší.