
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 100 g rýže
- 1 menší cibule
- 0,5 dl bílého vína
- 50 g nízkotučného taveného sýra
- vývar
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Rýži společně s cibulí opražíme v hrnci do světle zlaté barvy. Rýži před použitím nepereme. Připravíme si teplý vývar na podlévání. K opražené rýži přidáme víno, šafrán a sůl, zamícháme a vaříme.
-
Postupně podléváme vývarem a mícháme, aby se rýže nepřichytávala. Když je rýže měkká a vývaru v hrnci máme cca 1 dl, zamícháme do rizota nízkotučný sýr. Tím získáme krémovou konzistenci bez použití másla.
-
Podáváme jako samostatné jídlo nebo jako přílohu k masu.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: Kocmax