Chlebová polévka s uzeným masem a houbami

50
- reklama -

Suroviny

200-250 g staršího chleba
2 brambory
150 g uzeného masa (měla jsem krkovici)
hrst sušených hub
1 cibule
2 stroužky česneku
lžíce sádla
kmín
sůl
pepř
libeček
vývar kuřecí nebo zeleninový (cca 1,5 l)

Postup přípravy receptu

  1. Půl hodiny předem namočíme houby do trochy vody. Chléb nakrájíme na kostky a s kmínem opečeme na sádle. Když začne zlátnout, přidáme nakrájenou cibuli a česnek.


    Zobrazit celý recept

  2. Chvíli společně restujeme a zalijeme vývarem. Vaříme asi 5 minut a ponorným mixerem rozmixujeme. Do polévky přidáme brambory, uzené maso nakrájené na kostky a houby i s vodou.

  3. Vaříme do změknutí brambor a hub. Občas promícháme, aby se polévka nepřichytla. Před konce přidáme sušený libeček a dochutíme. Polévka se nezahušťuje, chléb to zahustí dokonale.