- reklama -
Suroviny
- 400 g libové krkovičky nebo plece
- 2 šalotky
- 2 stroužky česneku
- jarní cibulka
- 2-3 lžíce hub bez nálevu (sladkokyselých)
- 2 lžíce nesolených arašídu
- lžička hořčice
- škrobová moučka
- chilli pasta
- mletý kmín
- sůl
- pepř
- pár kapek citronové šťávy
- olej
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na nudličky, cibulky a česnek nadrobno. Maso naložíme do trochy oleje, citronové šťávy a chilli pasty (podle chuti) asi na dvě hodiny.
-
Na suché pánvi nejdříve chvíli opražíme arašídy a dáme bokem. Do stejné pánve kápneme olej a maso zprudka opečeme. Přidáme cibuli, česnek, hořčici a houby.
-
Malinko podlijeme, přidáme koření, arašídy a dusíme do měkka. Na závěr směs zahustíme škrobem rozmíchaným v trošce vody a dochutíme. Podáváme s hranolky nebo rýži.
Kuchařka: mika59