- reklama -
Suroviny
4 porce
- Těsto:
- 250 ml mléka
- 100 ml oleje
- 2 žloutky
- 2 lžíce cukru (v případě sladké varianty lze osladit více)
- 200 g polohrubé mouky
- 300 g celozrnné mouky
- 1 kostka droždí
- špetka soli
- Náplň:
- sladká varianta: marmeláda, pudink, povidla, nutela, tvaroh,…
- nebo
- slaná varianta: šunka, sýr, kečup
Postup přípravy receptu
-
Ve vlažném oslazeném mléce necháme vzejít kvasnice. Vykynutý kvásek vlijeme do mísy, přidáme zbývající suroviny a vypracujeme těsto.
-
Těsto rovnou (bez kynutí) rozdělíme na cca 6 částí. Z jednotlivých kousků vždy vyválíme kruh, rozdělíme na 6 nebo 8 výsečí, přidáme náplň, zamotáme (začneme v širší části) a upečeme na 180°C do zlatova.
Poznámka od kuchařky
Mouku lze použít nejrůznější, špaldovou, žítnou,…
Kuchařka: veverka10