Smažený Romadúr se šunkou

103
- reklama -

Suroviny

1 Romadúr
2 větší plátky hranaté šunky
špetka mleté papriky
špetka sušeného česneku
vejce
hladká mouka
strouhanka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Sýr podélně rozkrojíme na dva díly. Každý kousek poprášíme paprikou a česnekem. Zabalíme pečlivě, i boky do šunky.


    Zobrazit celý recept

  2. Zabalený sýr obalíme v mouce, rozšlehaném vejci, strouhance a opět ve vejci a strouhance. Smažíme v rozehřátém tuku z obou stran do zlatova.

  3. Podáváme hned, nejlépe s bramborovou kaší nebo vařenými brambory. My jsme si dali kaši s mrkví a řapíkatým celerem.

Poznámka od kuchařky

Sýr by neměl vytéct, šunka to zadrží a taky to vůbec není cítit při smažení. Kdo se přece jenom bojí, že sýr vyteče, dá ho obalený na půl hodiny do mrazáku a potom smaží. Romadúr jsem smažila poprvé a je to lahoda.