- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 2 kuřecí stehna
- 300 g drůbků (žaludky a srdíčka)
- 2 mrkve
- 2 petržele
- 1 menší celer
- 2 lžíce hladké mouky
- sůl
- bobkový list
Postup přípravy receptu
-
Stehna s 1 mrkví, 1 petrželí, ½ celeru, kořením a solí uvaříme v cca 2 l vody.
-
Polévku přecedíme. Z vývaru odstraníme vyvařený tuk. Maso obereme, odstraníme kůži a nakrájíme na drobné kousky. Drůbky rovněž nakrájíme.
-
Vývar zahustíme moukou, povaříme, přidáme uvařenou zeleninu a rozmixujeme dohladka.
-
Do polévky přidáme nakrájenou druhou mrkev, petržel a ½ celeru. Povaříme cca 10 minut a přidáme nakrájené maso a drůbky.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: Kocmax