Dračí špízy s hlívou ústřičnou

46
- reklama -

Suroviny
4 špízy

300-400 g vepřové plece
Marináda:
5 lžiček hořčice
5 lžiček Harissy
1 lžička koření Krkovička s česnekem
5 stroužků česneku
1 lžíce olivový olej
1/4 lžičky soli
Dále budeme potřebovat:
uzenou slaninu podle potřeby
cibuli podle potřeby
listy hlívy ústřičné asi 4 kusy
250 ml vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky a mírně je osolíme.


    Zobrazit celý recept

  2. V misce umícháme marinádu z hořčice, Harissy, utřeného česneku, olivového oleje, koření Krkovička s česnekem a maso do něj na 12 hodin naložíme. Do marinády můžeme podle vlastního uvážení a chuti přidat i nasekanou čili papričku.

  3. Nakrájíme si na kostičky slaninu, cibuli na měsíčky a hlívu na kousky zhruba tak velké, jako sousta masa.
    Napichujeme na jehly v pořadí maso, slanina, cibule, hlíva…dokud máme suroviny.

  4. Špízy naložíme do pekáčku, podlijeme vývarem a ve vyhřáté troubě pečeme na 190 stupňů zhruba 30 minut. Pak špízy obrátíme a pečeme ještě asi 10-15 minut a podléváme výpekem. Pečeme hlavně podle svých zkušeností s troubou a podle barvy masa.