
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 1 sklenička zavařené směsi na lečo
- 300 g krůtího masa bez kosti a kůže
- 2 lžíce kečupu
- 1 lžíce hladké mouky
- vývar
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostičky. Vložíme do hrnce, mírně podlijeme vývarem, osolíme a dusíme cca 20 minut.
-
K masu přidáme směs na lečo, zahustíme lžící hladké mouky rozmíchané ve studeném vývaru, dochutíme kečupem a povaříme. Je-li směs moc hustá, podlijeme dalším vývarem.
-
Podáváme s rýží.
Poznámka od kuchařky
https://varimebeztuku.blogspot.cz/
Místo zavařené směsi na lečo můžeme použít čerstvé papriky, rajčata a cibuli. V tom případě k masu přidáme hned zpočátku 1 cibuli, po cca 10 minutách vaření na proužky nakrájenou 1 papriku a těsně před dokončením 1 nakrájené rajče.
Kuchařka: Kocmax