
- reklama -
Suroviny
1 porce
- 150 g kysaného zelí – okapaného
- 1 ks cibule
- olej
- 80 g uzeného masa (plec, krkovice, kuřecí stehno)
- 1 stroužek česneku – většího
- 1 lžička rajského protlaku – plnější
- cca 150 g cizrny (předvařené nebo scezené z plechovky)
- sůl
- pepř mletý
- cukr – není nutný
Postup přípravy receptu
-
Na trošce oleje osmažíme pokrájenou cibuli dorůžova, přidáme drobně pokrájené uzené maso, které také krátce osmažíme. Ke konci smažení vmícháme provonět protlak s česnekem.
-
Do masové směsi vmícháme okapané zelí, které opepříme a dle kyselosti směsi můžeme dosladit lžičkou cukru. Vše necháme pod poklicí podusit asi 10-15 minut, tak aby zelí změklo na skus.
-
Nakonec do směsi vmícháme předvařenou nebo okapanou sterilovanou cizrnu, kterou necháme prohřát.
Podáváme s chlebem, bramborovými noky či knedlíky.
Kdo chce bezmasý pokrm, přidá místo uzeného masa uzené tofu nebo šmakouna.
Kuchař: recepty73