Suroviny
2 porce
- 150 g těstovin
- 250 g kysaného zelí
- cca 10 žampionů
- 1 pikantní klobáska
- pórek
- 2 vejce
- 300 ml smetany na vaření
- olej na vymaštění zapékací mísy
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme v osolené vodě na skus. Dáváme pozor, abychom je nerozvařili.
-
Klobásku nakrájíme na kolečka, pórek na půlkolečka, žampiony na čtvrtky, kysané zelí překrájíme.
-
V míse smícháme klobásku, pórek, žampionu a kysané zelí.
-
Přidáme uvařené a scezené těstoviny a pořádně promícháme.
-
Celou směs vsypeme do lehce vymaštěné zapékací mísy, přikryjeme víkem a dáme péct do trouby vyhřáté na cca 200 stupňů.
-
Zapékáme cca 15 minut, potom zkontrolujeme a těstoviny zalijeme smetanou rozšlehanou s vejci. Troubu ztlumíme na 180 stupňů a pečeme dalších 20 minut. Nakonec víko sundáme a necháme dopéci cca 20 minut.
Poznámka od kuchařky
Není třeba dosolovat, kysané zelí je slané samo dost o sobě a pikantní klobása taky přidá výraznou chuť.
Výborné a rychlé jídlo na spotřebování zbytků.