- reklama -
Suroviny
- Náplň:
- 250 ml smetany ke šlehání 33%
- 100 g lučiny, žervé nebo Paloučku
- čerstvě nastrouhaný křen – dle chuti
- sůl
- bílý pepř
- Dále:
- plátky šunky – druh dle vlastní chuti
- plátky sýru – druh dle vlastní chuti
- Na dozdobení:
- čerstvá nebo sterilovaná zelenina
- hroznové víno
- bylinky
Postup přípravy receptu
-
Lučinu rozmačkáme se solí, pepřem a jemně strouhaným křenem. Vyšleháme smetanu na šlehačku, tu po lžících vmícháme do ochucené lučiny.
-
Plátky sýrů a šunky potřeme náplní, přehneme do kornoutků nebo rolek a naaranžujeme na talíře či tácy. Dozdobíme dle chuti sterilovanou či čerstvou zeleninou, hroznovým vínem a bylinkami.
-
Podáváme s čerstvým pečivem.
Poznámka od kuchařky
…používám domácí lučinu-smetanovou
Kuchař: recepty73