- reklama -
Suroviny
2 porce
- 1 plechovka fazolí ve slaném nálevu nebo fazolový mix s cizrnou – scezená
- 200 g vařených brambor – oloupané
- 1 cibule
- 3 – 4 nakládané okurky
- sůl
- pepř mletý
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce hořčice plnotučné
- 2 lžíce láku z okurek
- (kdo chce, může přidat majonézu nebo zakysanou smetanu)
Postup přípravy receptu
-
Fazole ve slaném nálevu nebo fazolový mix s cizrnou (plechovka 425 ml) necháme na cedníku okapat (můžeme propláchnout) a dáme do mísy. Přidáme pokrájené brambory, okurky, cibuli, osolíme, opepříme a zalijeme dresinkem umíchaným z hořčice, oleje a okurkového nálevu.
-
Vše promícháme a necháme v chladnu alespoň hodinu proležet.
-
Salát můžeme podávat jako samostatný bezmasý pokrm nebo jako přílohu k pečenému, grilovanému nebo smaženému masu.
-
Pokud nedbáme na nějakou tu kalorii a chceme mít salát jemnější a tučnější, můžeme do salátu vmíchat trochu majonézy, případně zakysanou smetanu.
Kuchař: recepty73