- reklama -
Suroviny
cca 25 kusů
- Těsto:
- 200 g špaldové mouky (na koláče a sušenky)
- 120 g mletých lískových ořechů
- 100 g másla
- 60 g třtinového moučkového cukru
- 1 vejce
- Krém:
- 200 ml mléka
- 100 g másla
- 1 sáček pudinku
- 1 lžíce medu
Postup přípravy receptu
-
Nameleme ořechy na jemno – opět si nemůžu vynachválit Smoothie Mixér z Lídlu, který mi takto umele ořechy během 15 vteřin. Můžeme je předem opražit na pánvi, abychom se zbavili slupek.
-
Smícháme suché suroviny a následně k nim přidáme ty mokré.
Vytvoříme hladké těsto, které necháme aspoň hodinku odpočívat v lednici.
-
Pak už jen plníme formičky, které skládáme na plech a pečeme na 160°C přibližně 10 minut.
-
Krém vytvoříme tak, že uvaříme pudink – chuť si zvolte dle svého, já zvolila Caffé Latté. Tímto krémem se také chystám plnit vosí hnízda.
-
Do uvařeného, vychladlého pudinku vmícháme máslo s medem.
-
Až řádně vychladnou jak ořechy, tak krém, můžeme začít plnit a necháme je pár dní uležet, než se do nich pustíme 😀
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: Karol89