- reklama -
Suroviny
2 porce
- 400 g vepřového masa: krkovice, plec, karé, kýta
- 15 g sušených hub (hříbky,…)
- 1 snítka rozmarýnu nebo tymiánu, případně majoránky – dle chuti
- 30 g uzeného špeku
- 1 cibule
- 1 větší stroužek česneku
- sůl
- pepř celý
- vývar dle potřeby
- jíška nebo hladká mouka
Postup přípravy receptu
-
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme dorůžova drobně pokrájenou cibuli, ke které pak vložíme osmažit na plátky pokrájené, osolené a opepřené maso, které po stranách nakrojíme a naklepeme nebo pokrájíme na kostky či nudličky (dle druhu masa).
-
Po osmažení masa ze všech stran přidáme krátce osmažit (rozvonět) i nasekaný větší stroužek česneku, snítku rozmarýnu a předem namočené houby.
-
Podlijeme cca 150-200 ml vývaru a dusíme do změknutí masa, za občasného promíchání či podlití. Poté vývar zahustíme jíškou nebo troškou hladké mouky rozmíchané v trošce studené vody a provaříme, případně ještě osolíme a opepříme, z omáčky vyndáme snítku rozmarýnu.
-
Podáváme s bramborovou přílohou, rýží nebo těstovinami.
Kuchař: recepty73