Jogurtový kmíňák s omládkem

62
- reklama -

Suroviny

Na omládek:
170 ml (g) teplé vody
1 lžičku sladěnky
8 g čerstvého droždí
200 g hladké mouky
Dále je třeba
150 ml (g) vody
lžíce oleje
100 g hustého bílého jogurtu
3-4 lžičky kmínu
2,5 lžičky soli
150 g žitné chlebové mouky
150 g pšeničné chlebové mouky
200 g (i 220-230, podle hustoty jogurtu) hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin na omládek umícháme hlaďounký kvásek a zakrytý necháme 45 minut kynout.
    Pak přidáme zbytek surovin a vymísíme pěkně pevné těsto, které necháme dobře nakynout (50-70 minut).


    Zobrazit celý recept

  2. Vykynuté těsto na vále dobře propracujeme a utvoříme z něj kulatý nebo oválný bochník, který necháme asi hodinu kynout už na pečící podložce na plechu.
    Potřeme vodou po celém povrchu a dáme péct do dobře vyhřáté trouby (220°C) na 50 minut.

Poznámka od kuchařky

Kniha Ruce v mouce