
- reklama -
Suroviny
- 2 malé cibule
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1/4 celeru
- 3 lžíce oleje
- 2 lžíce hladké mouky
- hrst sušených hub
- 1 lžička celého kmínu
- 3 brambory
- 3 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- majoránka
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Kořenovou zeleninu očistíme a také ji nakrájíme na kostičky.
-
V hrnci zahřejeme olej, vsypeme na něj cibulku a orestujeme ji dozlatova. Pak přidáme zeleninu a restujeme tak dlouho, aby se zelenina opekla a cibulka zhnědla, tedy asi 15 minut. Přidáme houby a lehce je orestujeme.
-
Osmahnoutou zeleninu s houbami zaprášíme moukou a asi minutu restujeme. Základ zalijeme 1500 ml studené vody. Vsypeme kmín, osolíme a opepříme. Oloupeme brambory, nakrájíme je na malé kostky a přidáme je do hrnce. Vaříme na velmi mírném ohni do změknutí a občas promícháme. Česnek oloupeme a utřeme. Uvařenou polévku dochutíme česnekem a majoránkou.
Poznámka od kuchařky
Přeji dobrou chuť 🙂
Kuchařka: MiskaM