
- reklama -
Suroviny
5 porcí
- 500 g mletého masa
- 2 rajské protlaky
- 1 perník na strouhání
- 1 vetší cibule
- 1/2 masoxu
- Koření:
- mletá sladká paprika
- grilovací koření
- skořice
- Na dochucení:
- ocet
- cukr
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Z mletého masa a koření uděláme kuličky. Bude jich cca 20-25. Do hrnce dáme olej a na něm osmažíme cibulku do zlatova a na ni dáme kuličky. Osmažíme ze všech stran a přidáme 1 celé balení mleté sladké papriky, asi 5-7 lžic skořice a trochu grilovacího koření. Promícháme, přidáme oba protlaky a podlijeme. Vaříme asi 25-35 min.
-
Poté přidáme 1/2 masoxu a začneme zahušťovat a to tak, že si na hrubém struhadle nastrouháme perník na strouhání a postupně ho přidáváme do omáčky, dokud nebude dostatečně hustá.
-
Dochucujeme cukrem, octem a solí. Podáváme s knedlíkem.
Poznámka od kuchařky
Perník na strouhání koupíme v každém obchode kolem 10-15,-Kč.
Kuchařka: Martinka40









