- reklama -
Suroviny
8 porcí
- cca 1 kg čerstvého bílého zelí
- cca 200 g mrkve
- citronová šťáva z jednoho citronu
- sůl
- cca 2 lžíce cukru krupice nebo medu
- 1,5 lžíce oleje
Postup přípravy receptu
-
Zelí očistíme a pokrájíme na slabé nudličky do mísy, kam přidáme i na tenké nudličky „julienne“ pokrájenou očištěnou mrkev.
-
Zelí s mrkví osolíme (cca půl lžičky soli), osladíme dle chuti a v čistých rukách promneme. Osladit zelí můžeme i medem.
-
Pak přidáme šťávu z citronu a olej, promícháme a necháme v chladnu alespoň půl hodinky proležet.
-
Podáváme samostatně, nebo s celozrnným pečivem, případně jako součást přílohy.
Poznámka od kuchařky
Kdysi jsem občas přidal do salátu i jemně pokrájenou šalotku, ale to se u nás moc neosvědčilo, ale někomu to třeba přijde zrovna vhod.
Kuchař: recepty73