Perníkový sirup

419
- reklama -

Suroviny
2 l

2 perníková koření
8 ks celé skořice
5 ks badyánu
1 balíček mleté skořice
2 kg cukru krystal

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme cukr, který necháme zkaramelizovat na tekutý karamel. Necháme jen chvílí vychladnout a podlijeme 1 l pitné vody. Přidáme všechno koření a vaříme 30 minut, aby koření pustilo chuť a vůni. Nálev necháme vychladnout a přikryjeme pokličkou. Přes noc necháme odpočinout.

  2. Následující den vezmeme jemný cedník a čistý hrnec. Nálev přelijeme do čistého hrnce přes jemný cedník a necháme jej znova provařit, ale už jen cca 5-10 minut. Přelíváme do čistých sklenic, které uzavřeme a otočíme jej víčkem dolů.

  3. Sirup můžete využít do libovolných teplých nápojů. Káva, grog, svařák nebo jím osladit teplé mléko dětem. Sirupem provoníte krásně celý domov.