
- reklama -
Suroviny
2 l
- 2 perníková koření
- 8 ks celé skořice
- 5 ks badyánu
- 1 balíček mleté skořice
- 2 kg cukru krystal
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce dáme cukr, který necháme zkaramelizovat na tekutý karamel. Necháme jen chvílí vychladnout a podlijeme 1 l pitné vody. Přidáme všechno koření a vaříme 30 minut, aby koření pustilo chuť a vůni. Nálev necháme vychladnout a přikryjeme pokličkou. Přes noc necháme odpočinout.
-
Následující den vezmeme jemný cedník a čistý hrnec. Nálev přelijeme do čistého hrnce přes jemný cedník a necháme jej znova provařit, ale už jen cca 5-10 minut. Přelíváme do čistých sklenic, které uzavřeme a otočíme jej víčkem dolů.
-
Sirup můžete využít do libovolných teplých nápojů. Káva, grog, svařák nebo jím osladit teplé mléko dětem. Sirupem provoníte krásně celý domov.
Kuchařka: sabipupp