- reklama -
Suroviny
- Na dvě skleničky:
- hrst perníčků
- 1-2 balení ricotty (záleží na velikosti skleniček)
- 2 lžíce třtinového cukru
- vanilkový extrakt
- Amaretto na pokapání (kvůli dětem můžete vynechat)
- 1 banán
- 30 g čokolády na vaření
- 15 g kokosového oleje
Postup přípravy receptu
-
Na dno skleniček jsem nalámala perníčky a zakápla troškou Amaretta.
-
Ricottu jsem smíchala s cukrem a vanilkovým extraktem a ½ ricotty navrstvila na perníčky.
-
Jako další jsem přidala na kolečka nakrájený banán. Po banánu přišly na řadu opět zakápnuté perníčky a navrch jsem přidala zbylou ricottu.
-
Čokoládu jsem společně s kokosovým olejem rozpustila ve vodní lázni, nechala trošku zchladnout a přelila s ní vytvořené poháry.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: dejsineco.cz