
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 filety tresky
- 1/2 větší cibule
- 1 malá cuketa
- 1 chorizo klobáska (nebo jiná papriková)
- pórek
- sůl
- máslo nebo olivový olej
Postup přípravy receptu
-
Tresku omyjeme a osolíme. Cibuli a pórek nakrájíme na půlkolečka, chorizo na kostky a cuketu na kolečka.
-
Na pánvičce rozehřejeme olej nebo máslo a tresku na něm prudce opečeme z obou stran. Poté ji na nižším stupni opékáme, než je hotová.
-
Když je treska propečená, dáme ji bokem a do výpeku dáme pórek, cibuli, chorizo a cuketu (všechno naráz).
-
Restujeme, než cuketa změkne a chorizo začne vonět a kapat z něj šťáva.
-
Na talíř dáme směs s cuketou a chorizem a na to položíme tresku. Podáváme s brambory.
Poznámka od kuchařky
Inspirovala jsem se v letáku irského obchodu Supervalu (měli zrovna v akci ryby, proto rybí recepty).
Je lepší mít silnější filet, tenčí se na pánvičce může rozpadnout na kousky.
Kuchařka: Johanka128