
- reklama -
Suroviny
3 – 4 porce
- Noky:
- 300 g vařených jemně nastrouhaných brambor
- asi 300 g polohrubé mouky
- sůl
- 2 lžíce cukru
- 2 lžíce rozpuštěného másla
- 1 tvaroh
- 3 žloutky
- 3 lžíce mletého máku
- Třešňová omáčka:
- vypeckované třešně
- trocha vody
- cukr
- Posyp:
- strouhanka
- kousek másla
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na těsto zpracujeme a lžícemi tvoříme noky, ty dáme vařit do vroucí osolené vody. Když vyplavou, necháme ještě chvilku povařit a jsou hotové.
-
Posypeme opraženou strouhankou, do které vmícháme trochu cukru nebo medu, a kousek másla.
-
Třešně vypeckujeme (použijeme čerstvé nebo kompotované), přidáme cukr podle chuti, povaříme, pak rozmixujeme a propasírujeme. Noky na talíři posypeme opraženou strouhankou na kousku másla.
Poznámka od kuchařky
Tento recept jsem si přivezla z dovolené na Slovensku.
Kuchařka: RubyRom