
Suroviny
- 300 g sušených datlí
- 150 g kešu ořechů
- 2 lžíce medu
- skořice
- 1 hvězdička badyánu
- něco na posypání- např. kokos, ořechy, mák…
- Na čokoládovou polevu:
- 80 g čokolády na vaření
- 20 g kokosového oleje
Postup přípravy receptu
-
Datle jsem namočila alespoň na 4 hodiny do studené vody, aby změkly.
-
Ořechy jsem najemno podrtila v mixéru a badyán v hmoždíři.
Po 4 hodinách jsem z datlí slila vodu, rozmixovala na hladkou hmotu a smíchala s rozdrcenými ořechy, badyánem a medem. -
Směs jsem natlačila do formy vystlané pečícím papírem a nechala tuhnout v lednici.
-
Zhruba po hodině jsem připravila čokoládovou polevu – ve vodní lázni jsem nechala rozpustit čokoládu a kokosový olej.
Rozpuštěnou čokoládu jsem nechala trochu zchladnout a přelila s ní datlovou směs. -
Přelité řezy jsem posypala skořicí, kokosem, mákem… a vrátila do lednice.
Ještě než úplně zatuhly (cca po půl hodině v lednici) jsem je rozkrájela na kostky. Řezy jsem nechala přes noc ztuhnout.
Těsně před podáváním jsem je poprášila skořicí. -
Skladujte v lednici.
Poznámka od kuchařky
Použila jsem 17 cm čtvercovou formu (můžete to natlačit i do větší, či menší formy, do kruhové formy, anebo můžete požít i formičky na muffiny)