- reklama -
Suroviny
4 porce
- 3 lžíce oleje
- 4 stroužky česneku
- 3 kuřecí řízky
- 1 malá cuketka
- 1 červená paprika
- 4 lžíce yamato shoyu (sojová omáčka)
- 2 lžičky Umepasta
- sůl
- pepř
- 100 ml kokosového mléka
- proužky chilli papričky
Postup přípravy receptu
-
Na oleji rozpálíme olej a zprudka orestujeme plátky česneku dozlatova. Poté vložíme na kousky nakrájené maso, restujeme 2 minutky. Přidáme zeleninu a restujeme dalších 4-5 minut, do změknutí zeleniny.
-
Přidáme omáčku a Umepastu, dle chuti osolíme a opepříme. V závěru zalijeme kokosovým mlékem a chvilku povaříme.
Ozdobíme chilli a podáváme.
Poznámka od kuchařky
Hotové za chviličku a ta vůně…
Manžel nemá moc rád pálivé, ale chuť mléka pálivost trochu sníží, nezbyl ani kousek, jaká to byla mňamka 🙂
Můžete nakonec přidat čerstvý koriandr a zeleninu vyměnit dle chuti.
Kuchař: Jarka.R