Kuřecí vývar s droby a quinoou

64
- reklama -

Suroviny
6 porcí

2 kuřecí skelety
300 g kuřecích drůbků (směs): krky, žaludky, srdíčka a játra
1 cibule – menší
1 mrkev – větší
celer- čtvrtka
1 menší petržel
rozmáčknutý stroužek česneku
3 kuličky nového koření
6 kuliček pepře
1 bobkový list
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Omyté skelety a očištěné drůbky vložíme do hrnce se studenou osolenou vodou, česnekem, očištěnou kořenovou zeleninou, cibulí s vrchní tmavou slupkou a s kořením.


    Zobrazit celý recept

  2. Vše přivedeme k varu, pak ztlumíme plamen a zvolna necháme vývar „perlit“ – táhnout. Během vaření odstraňujeme lžící z vývaru případnou pěnu.

  3. Zeleninu z vývaru vyndáme dříve, aby zůstala na skus a taktéž i játra a krky, která nepotřebují tak dlouhou tepelnou úpravu, jako srdíčka a žaludky.

  4. Po změknutí srdíček a žaludků vývar scedíme, maso ze skeletů obereme a vložíme zpět do vývaru společně s pokrájenou zeleninou a pokrájenými vařenými droby.

  5. Polévku dochutíme podle chuti solí, pepřem a bylinkami, doplníme dle chuti předvařenou guinoou, kterou buď vmícháme přímo do polévky nebo si ji každý nandá do talíře podle vlastního uvážení, dochutíme podle chuti solí, pepřem a bylinkami a můžeme podávat.

Poznámka od kuchařky

Pokud chceme mít polévku tmavší, můžeme skelety a očištěnou zeleninu, před vařením nejprve osolit a vložit do předehřáté trouby na 200 stupňů opéct, ale nutné to není.

Polévku můžeme samozřejmě doplnit i jinou zavářkou dle vlastní chuti – nudle, drobení, játrové nebo drožďové knedlíčky, krupicové nočky…