
Suroviny
1 porce
- 2 plátky toustového chleba
- 2 lžíce dušené zeleniny (mražené nebo čerstvé)
- 1 vejce
- 2 plátky sýra
- sůl
- pepř
- kousek másla
Postup přípravy receptu
-
Plátky chleba vykrojíme – opatrně vyřízneme velký čtverec tak, aby zůstal rantl široký cca 1 cm. Na pánvi rozehřejeme plátek másla a dáme na ni rámečky z chleba. Sundáme z ohně a naplníme.
-
Dušenou ochucenou zeleninu, třeba zbylou od jiného jídla (nebo na cibulce čerstvě orestovanou pokrájenou barevnou papriku apod…) dáme do rámečků na pánvi, zalijeme vajíčkem rozšlehaným s troškou soli a pepře (na dva tousty stačí jedno vejce) a posypeme natrhaným nebo nastrouhaným sýrem.
-
Navrch přimáčkneme vykrojený čtverec chleba a vrátíme na oheň. Opečeme z jedné strany, po chvíli lopatkou obrátíme a opečeme z druhé strany. Vajíčko a rozpečený sýr spojí zeleninu s chlebem a podle barevnosti náplně vytvoří efektní plněný toust.
-
Je to rychlá a zas trochu jiná vydatnější snídaně či lehčí večeře.
Poznámka od kuchařky
Zdroj – viděla jsem postup někde na netu, možná na ChefClubu 😀