Ultra slaná bryndzová polévka

72
- reklama -

Suroviny
2-4 porce

1-2 cibule
mletá sladká červená paprika
mletá pálivá paprika nebo chilli koření
mletý kmín
1-2 stroužky česneku (ale nemusí být)
tymián, rozmarýn (ale nemusí být)
2-4 brambory
1 balení bryndzy
na dochucení sůl, pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájej cibuli na drobno, osmahni ji pomalu na oleji, cibuli lehce osol.
    Cibuli občas promíchej, ať se nepřipálí a mezitím oškrábej pár brambor a nakrájej na menší kousky.

  2. Když je cibule pěkně do růžova osmažená (tak akorát, ne moc dohněda), přidej červenou mletou sladkou papriku (nemusíš se bát dát i trošku víc, bude pak výraznější, záleží na tvé chuti) a trošku mletého chilli nebo mleté pálivé papriky.
    Aby paprika nezhořkla, tak vše jen svižně promíchej a opraž a vzápětí zalij vodou, já dávám horkou vodu z konvice, je to pak rychlejší.
    Tento základ zalej vodou, můžeš nastrouhat i 1-2 stroužky česneku. Dále přidej mletý kmín a nakrájené brambory.
    Pro krásnější vůni polévky můžeš přidat trochu tymiánu, rozmarýnu… bylinky nikdy nic nepokazí.
    Vař do změknutí brambor a úplně na závěr přidej na kousky bryndzu a nechej lehce rozpustit, bryndzu po přidání nevař, spíš jen promíchat a vypnout hrnec. Dochutíme ještě čerstvým mletým pepřem a solí.
    Polévka by měla být opravdu hodně slaná, ale stále příjemně slaná.

  3. Polévku rychle servírujeme na talíř, bryndza má tendenci trochu tuhnout, takže polévka je nejlepší čerstvá k rychlé spotřebě.
    Chutná samotná, ale lze doplnit osmahnutými kolečky rohlíků (dělám v toustovači), bagetky, apod.

Poznámka od kuchařky

Výborná mega slaná polévka, funguje skvěle jako vyprošťovák při kocovině. :o)