Tažený kuřecí vývar s krupicovými knedlíčky

51
- reklama -

Suroviny

2 kuřecí skelety
olej
sůl
nové koření
celý pepř
bobkový list
cibule
česnek
kořenová zelenina
Krupicové knedlíčky:
asi 80 g krupice
1 vejce
1 lžička másla
2 lžičky vody
nasekaná petrželka nebo pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí skelety rozpůlíme, zlehka potřeme olejem a trochu osolíme. Rozložíme na pekáč, přidáme celou očištěnou kořenovou zeleninu, rozkrojenou hlavičku česneku a omytou rozpůlenou cibuli položíme řezem dolů. Vše upečeme do jemně zlatova. Pak vše vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, přidáme sůl a koření a bez pokličky vývar táhneme asi 3 – 4 hodiny. Nesmí bublat, vaříme na malém ohni. Vše přecedíme, ochutíme solí, obereme maso z kostí a vložíme do vývaru. Přidáme zeleninu a knedlíčky.


    Zobrazit celý recept

  2. Vše na knedlíčky smícháme, vytvarujeme knedlíčky a vložíme do vroucí polévky. Vaříme asi 3 minuty.