
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 kachní prsa
- sůl
- tymián
- 3 malá jablka
- 2 dl červeného vína
Postup přípravy receptu
-
Kachní prsa omyjeme a kůži nařežeme do kříže. Z obou stran osolíme a ze strany masa posypeme tymiánem. Jablka nakrájíme na kousky.
-
Pánev rozpálíme nasucho a prsa na ni vložíme kůží dolů.
-
Opékáme 7-8 minut, potom otočíme a pár minut opékáme i z druhé strany. Sádlo pustí a maso se tak k pánvičce nepřilepí, není třeba žádný jiný tuk.
-
K masu přidáme jablka a přilijeme víno. necháme pár minut probublat a přesuneme do nádoby vhodné do trouby (zapékací miska, pekáček…).
-
Dáme péci do trouby vyhřáté na 200 stupňů. Pečeme cca 30 minut, po 15-20 minutách zkontrolujeme.
-
Když je maso měkké, nakrájíme ho na plátky a podáváme s brambory.
Kuchařka: Johanka128