
Suroviny
15 porcí
- 2 balení máslových sušenek
- Krém:
- 500 ml mléka (2 x 250 ml)
- 150 g krupicového cukru
- 60 g hrubé mouky
- 2 lžíce kakaa
- 150 g másla pokojové teploty
- 50 g čokolády na vaření
- Poleva:
- 100 g čokolády
- 10 g plátek másla
Postup přípravy receptu
-
V menším kastrolku uděláme z cukru karamel, zalijeme studeným mlékem (pozor !) a úplně rozpustíme. V části mléka z druhého hrnečku rozkvedláme mouku promíchanou s kakaem na hustou kaši bez žmolků, zředíme zbylým mlékem a přilijeme do kastrolku. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Za občasného promíchání necháme vystydnout na pokojovou teplotu a ušleháme s máslem. Pro barvu jsem zašlehala. rozpuštěnou a zchladlou čokoládu .
-
Vzniklým krémem mažeme a slepujeme sušenky (4 ks), když máme všechny slepené, potřeme vršky rozpuštěnou čokoládou s kouskem másla a dozdobíme. Necháme odležet, nejlépe přes noc v uzavřené v krabičce, ale nedáváme do lednice (krém ztuhne a sušenky nezměknou).
Poznámka od kuchařky
Krémy s vařenou kaší vydrží déle než s pudinkem, používají se často na zákusky a dorty, které se dělají pár dní předem.