
- reklama -
Suroviny
8 – 10 porcí
- 1 balík cizrny 450 g
- 1/3 100 gramového sáčku rukoly
- 2 stroužky česneku
- středně velká červená cibule
- 25 maličkých rajčátek
- 1 citron
- sůl
- 4 polévkové lžíce strouhaného parmezánu nebo nastrouhané nivy – obojí je dobré
- 1/2 čajové lžičky roztlučeného římského kmínu
- pepř černý nebo roztlučená malá sušená chilli paprička
- 5 lžic olivového oleje
Postup přípravy receptu
-
Den dopředu namočenou cizrnu vypláchneme studenou vodou a vaříme na mírném ohni 3 hodiny, aby jen slabě probublávala. Pěnu sbíráme. Po uvaření odcedíme, hodíme cizrnu do ledové vody a scedíme.
-
V hmoždíři roztlučeme římský kmín, nakrájíme rajčátka. Cibuli nakrájíme na velmi jemno. Na jemném struhadle nastrouháme česnek – neprolisovávám. Rozkrájíme rukolu. Hodíme do cizrny, osolíme, opepříme (či okořeníme chilli papričkou). Vymačkáme do toho citrón, nalijeme olivový olej, nasypeme parmazán, promícháme.
-
Může se to jíst hned, ale druhý den je to lepší.
Kuchař: Rozmaryna