Marokánky – pomerančové, nejlepší

81
- reklama -

Suroviny
20 porcí

Těsto:
100 g ořechů vlašských mletých
100 g arašídů nesolených nasekaných /kešu/mandle/lískové…
100 g brusinek nakrájených /jakékoliv sušené ovoce…
100 g rozinek
200 g šlehačky
100 g cukru krupice
1 lžíce mouky hladké/mandlové/kokosové…
kůra z celého v e l k é h o pomeranče

Postup přípravy receptu

  1. V kastrůlku svaříme šlehačku s moukou a cukrem, přidáme ořechy, ovoce, nastrouhanou kůru z celého pomeranče. Ořechy a ovoce volíme dle chuti a možností.

  2. Na plech s pečícím papírem děláme placičky, pečeme na 150°C asi 15 minut – dle trouby a vámi požadované tvrdosti – my raději měkké vláčné.

  3. Vystydlé pocákáme čokoládou – nemusíme.

Poznámka od kuchařky

Voňavé pomerančem a šlehačkou, vláčné a prostě nejlepší, jiné už nebudete chtít :).

Já jsem dala mouku kokosovou, takže jsou bezlepkové. Zkuste!