
- reklama -
Suroviny
- 150 g cukru krystal
- 150 g třtinového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 250 g Hery
- 400 g hořké čokolády
- 0,5 prášku do pečiva
- 500 g polohrubé mouky
- špetka soli
- 2 vejce
Postup přípravy receptu
-
Všechny cukry, obě vejce a Heru ve šlehači utřeme do pěny.
-
Čokoládu nožem nasekáme na prkénku.
-
Ušlehanou směs nalejeme do mísy a stěrkou přimícháme mouku s práškem do pečiva, sůl a 300 g nasekané čokolády.
-
Troubu nahřejeme na 170°C.
-
Na plech s pečicím papírem pomocí dvou kávových lžiček klademe hromádky, dále od sebe. Během pečení se rozlejí do placiček. Zbývajícími 100 g sekané čokolády posypeme jednotlivé hromádky.
-
Pečeme 13-15 minut. Uchováváme v uzavřené dóze, aby nepřestaly křupat.
Kuchařka: Kochen