- reklama -
Suroviny
12 porcí
- Těsto:
- 1 lžička krupicového cukru
- 400 g hladké mouky
- 20 g čerstvého droždí
- 1 vejce + na potření
- 100 ml oleje
- 200 g uvařených a oloupaných brambor
- sůl
- Na posypání:
- sezamové semínko
- kmín
- mořská hlubozrnná sůl
Postup přípravy receptu
-
V míse promícháme 100 ml vlažné vody s cukrem, lžičkou hladké mouky a droždím. Necháme vzejít kvásek.
-
Do větší mísy prosejeme zbylou mouku. Přidáme vejce, olej, nastrouhané brambory, sůl a nakonec kvásek. Vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě kynout zhruba hodinu.
-
Nakynuté těsto rozdělíme na dvanáct dílů, ze kterých vytvarujeme bochánky. Navrchu je lehce nařízneme do mřížky. Předáme je na plech s pečící fólií. Potřeme je rozšlehaným vejcem. A posypeme sezamem, solí a kmínem.
-
Pečeme je ve vyhřáté troubě při 200°C zhruba 20 minut.
Poznámka od kuchařky
Kdyby se vám zdálo těsto moc lepivé, můžete přisypat trochu hladké mouky. I vál si pomoučíme.
Kuchařka: MiskaM