- reklama -
Suroviny
2-3 porce
- 400 g krůtích prsních řízků
- 200 g žampionů
- pórek
- olivový olej
- 300 ml bílého vína
- rozmarýn
- sůl
- mletý kmín
Postup přípravy receptu
-
Krůtí prsa nakrájíme na kousky, pórek na půlkolečka, žampiony na čtvrtiny – pokud máme maličké žampionky, můžeme je dát jen na poloviny.
-
V pánvičce rozpálíme olej a orestujeme na něm pórek. Když začne slabě hnědnout, přidáme krůtí prsa a hned posypeme rozmarýnem. Promícháme a osolíme. Necháme restovat a zatáhnout ze všech stran.
-
Přilijeme bílé víno a necháme dusit. Po chvilce přisypeme žampiony, posypeme mletým kmínem, promícháme a necháme dusit do odpaření vína.
-
Když se víno odpaří, podlijeme vodou a necháme dodusit, než je maso i žampiony měkké.
-
Podáváme s bramborami.
Kuchařka: Johanka128