
- reklama -
Suroviny
- 300 g předvařených drštek
- 180 g hlívy ústřičné
- sůl, pepř
- sypká červená paprika + uzená paprika
- sušená majoránka
- 5 stroužků česneku
- hladká mouka
- mražený hrášek s mrkví
- drcený kmín
- sádlo
- 1 jarní cibulka
Postup přípravy receptu
-
Předvařené dršťky propláchneme a uvaříme v osolené vodě. Měkké dršťky přecedíme a dáme stranou.
Rozpustíme sádlo a orestujeme nadrobno pokrájenou jarní cibulku. Přidáme na kousky pokrájenou hlívu a krátce orestujeme. -
Hlívu po orestování zasypeme hladkou moukou, přidáme obě sypké červené papriky a orestujeme. Zalijeme vývarem z dršťek a necháme 25-30 minut povařit.
-
Do polévky přidáme zpět povařené dršťky, mražený hrášek s mrkví a prolisovaný česnek. Ještě krátce povaříme. Osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín a rozemnutou majoránku. Nakonec přidáme nať z jarní cibulky
Poznámka od kuchařky
Našla jsem tady polévku z drštek, nebo z hlívy, ale tento mix z hlívy i dršťek se zeleninou jsem tu nenašla.
Kuchařka: Ivace64