Suroviny
- 1 kuřecí prso
- 1 lžíce zelené kari pasty
- 3-5 lístků thajské limetky (prodávají sušené)
- cca 3 cm zázvoru
- 1 citronová tráva
- 150 ml kokosového mléka
- 1 PL rybí omáčky
- 5 žampionů
- hrst klíčků mungo
- 1 zelená paprika
- 1/2 cukety
- čerstvá chilli paprička
- lístky čerstvé thajské bazalky dle chuti
- čerstvě vymačkaná limetková šťáva
- olej
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prso nakrájejte na tenké proužky a osolte. Na hodně rozpálené pánvi s olejem ho orestujte a odložte stranou. To samé proveďte i se zeleninou, kterou nakrájejte na přibližně stejně velké kousky jako maso. Orestujte nakrájené houby, ke kterým přidejte cuketu a zelenou papriku. Opékejte dle tvrdosti a velikosti – cca 5 minut a dejte stranou.
-
Ve stejné pánvi, na malém množství oleje opražte kari pastu, přidejte polovinu kokosového mléka a provařte do mírného zhoustnutí. Do vzniklé omáčky přidejte na plátky nakrájený zázvor, limetkové lístky, citronovou trávu (podélně rozpůlenou a trochu naklepanou tupou stranou nože), rybí omáčku a chilli (zázvor a citronová tráva vám dodává pouze chuť – po dokončení je vyjměte). Po převaření omáčky přidejte předem připravenou zeleninu a maso, přilijte zbytek kokosového mléka a nechte povařit do libovolné hustoty. Nakonec přidejte klíčky a dochuťte limetkovou šťávou, rybí omáčkou, čerstvými chilli papričkami. Po odstavení ze zdroje tepla přisypte posekané lístky bazalky.
Poznámka od kuchařky
Moje recepty a ostatní fotografie najdete na https://inkitchenopen.blogspot.cz/